Yardım - Arama - Takvim
Forum'ların Tam Görüntüsü: Bambu Nasıl Yetiştirilir?
Türkçe Forum > Karma Mesaj Bölümü > Günlük - Her Telden
asl_34
undefined
bi bambu aldım görüntüsü çok hoşuma gitti bu ağaç değil sopa gibi bunu suya koydum çünkü öyle satılıyodu ama doğrumu yaptım sad.gif sad.gif sad.gif bilmiyorum sizden yardımcı olmanızı istiyorum unsure.gif
unsure.gif
Non_premium_user
Hayır onu ekceksin..bahçeye.. sonra ver gübresini suyunu sal.. kavak gibi uzar gider.. loool.gif loool.gif

valla yardımcı olmak isterim ama gördüğün gibi yardımcı olamıyorum. Anca böyle boş cevap yazıp flood yaparım. Konun sayfanın üstüne çıkar. tongue.gif Bende merak ettim şimdi hea.. bambu nasıl yetiştirilir..?
Tymsah
valla Bambu ücretsiz forum problemlerine ait bölümde yetişmez orası kesin smile.gif
neden bu konuyu buraya açtınızki geyik bölümü var oraya taşıyalımda orda bambuda yetişir kavakda
çam ağaçlarıda smile.gif
LACIN
Haa haaaaaaaa smile.gif
Non_premium_user
Abi bambu deyip geçme kodlarında problem war sanırım bi el atsaydın
Tymsah
QUOTE(asl_34 @ 26.04.2006, 16:22:15)
undefined
bi bambu aldım görüntüsü çok hoşuma gitti bu ağaç değil sopa gibi bunu suya koydum çünkü öyle satılıyodu ama  doğrumu yaptım  sad.gif  sad.gif  sad.gif bilmiyorum sizden yardımcı olmanızı istiyorum unsure.gif
unsure.gif
*

o sopa gibi olan kıvrımlı bambunun bereket ağacımı çiçeğimi çiçekde değilde tongue.gif
işte öyle olduğu söyleniyor birde satılan yerlerde de aynı sekilde kavanozda felan duruyor
bende alcaktım nasıl tasıcaz ya dedim kaldı öylece smile.gif
GOZYASIM
bambular ceşit ceşit oluyo biggrin.gif tongue.gif nasıl yetıstırıldıgınıde gıt çiçekçiye sorr
Özgen
QUOTE(Tymsah @ 27.04.2006, 00:59:21)
valla Bambu  ücretsiz forum problemlerine ait bölümde yetişmez orası kesin smile.gif
neden bu konuyu buraya açtınızki geyik bölümü var oraya taşıyalımda orda bambuda yetişir kavakda
çam ağaçlarıda smile.gif
*

eheheheheheheheehehehehe
tymsah kopartın bizi be hehehehehe
GOZYASIM
O zaman yetiştirelım geyık bolumune cam bagısında bulunacam ben biggrin.gif
asl_34
ben aldım cewabımı sağ olun herkese
sordum ilgelenen birine
vazonun içinde az miktar su ile duracakmış ve 15 günde bir de suyu değişicekmiş
okadar ama hala daha kaygılarım var
aMSN.gif aMSN.gif aMSN.gif aMSN.gif sdf6.gif
Non_premium_user
QUOTE(asl_34 @ 28.04.2006, 00:11:29)
ben aldım cewabımı sağ olun herkese
sordum ilgelenen birine
vazonun içinde az miktar su ile duracakmış ve 15 günde bir de suyu değişicekmiş
okadar ama hala daha kaygılarım var
  aMSN.gif  aMSN.gif  aMSN.gif  aMSN.gif  sdf6.gif
*

bambu büyüyünce haber wer, bizim evde 1panda war, verem yesin.. mf_boobies.gif
princ3ss
kardes unut sen o bambumudur nedir geberip gider o
bogmusun su icinde galeba sen en iisimi yenisini al ama bu sefer ii bak ona biggrin.gif
GOZYASIM
sen en ıyısı besleme olduruyon elıne her aldıgını mf_death.gif
HackO
Tarım Köy işleri bakanlığının sitesine baktım bambu dan süper kamış yapılıyomuş smile.gif Ben okumadan copy paste ettim sen okursun bambun ve yetişşecek kamışlarınla mutluluklar smile.gif

Bambu kamışı ve ahşap materyaller
Özellikle Filipinler’de Crassostrea eradelie için kullanılan bir kollektördür. Hazırlanışı basit olduğu için Filipin’li üreticiler tarafından özellikle tercih edilmektedir. Bu bambu kamışlar 5-10cm çapında ve sağlam olanları tercih edilmektedir. Bambu kamışları kesildikten sonra güneşte kurutulmakta ve eğer kalın bambu kamışları varsa bunlar da ikiye ayrılarak kullanılmaktadır. Daha önceleri bu ülkede istiridye kabukları yaygın olarak kollektör yapımında kullanılmasına karşın, bambu kamışlarının iyi bir spat toplayıcı olmasının belirlenmesinden sonra istiridye kabuklarının kullanımı azalmaya başlamıştır. Kullanılan bu kamışlar intertidal alanlara 0,3-0,7m aralıklar ile yanyana dikilmektedir. Her bir bambu sırası arasında bir küçük tekne gezebilecek kadar mesafe bırakılmaktadır. Bambu kamışlarının sıralar halinde kullanımının dışında kamışların bir araya getirilmesi ile ızgaralar hazırlanmıştır. Hazırlanan bu ızgaralar deniz dibine dik olacak şekilde ve özellikle gel-git alanlarına yerleştirilmektedir (Bardach ve ark., 1972).

Çin bambu ağacını hiç duydunuz mu? Bu ağaç, sadece Çinde yetişiyor. Peki Türkiyede yetişemez mi? Belki iklim özellikleri olarak bazı yörelerimizde yetişebilir. Ama maalesef Çin bambu ağacı Türkiyede yetişemez. Neden mi? Çünkü Çin bambu ağacı, sabır gerektiren bir ağaçtır. Onu yetiştirirken çok ama çok sabretmek gerekmektedir..

Toprağa bir buğday ektiğinizde veya bir nohut, fasulye ektiğinizde bunların çimlenmesi çok kısa sürer. 15 gün, 1 ay veya en geç 2 ayda filizlenip büyümeye başlarlar. Kendisi için emek verenlerin hemen yüzlerini güldürürler.

Şimdi de Çin bambu ağacına gelelim. Bunun tohumunu toprağa dikiyorlar. Sulanıyor, gübreleniyor. 3 ay geçiyor filizlenme yok Yine sulanıyor, bakımı yapılıyor. 6ay geçiyor, hala bir filizlenme yok. Yine sulanıyor, bakımı yapılıyor. 6 ay geçiyor, hala bir filizlenme yok. Bir sene geçiyor yine bir şey yok..

Bir çoğumuz bir sene geçtiği halde diktiğimiz şey filizlenmiyorsa bıkarız ve bakımından vazgeçeriz. Demek ki bu yetişmeyecek deriz. Ama Çinliler sabırlı insanlar. Sabırlı oldukları önce yaptıkları, çok zahmetli bir iş olan ipek üretiminden belli.

Çin bambu ağacı bir yıl, iki yıl, üç yıl, dört yıl ve nihayet beş yıl boyunca filizlenmiyor. Ama beşinci yılın sonunda o tohum topraktan başını çıkarıyor, filizleniyor. Çinliler tam beş yıl sabrediyorlar. Peki sonra ne oluyor biliyor musunuz? Altı haftada yirmi yedi metre uzuyor. Evet yanlış duymadınız. Yirmi yedi metre... Şimdi düşünelim. Bu ağaç altı haftada mı büyüdü? Yoksa beş yıl + altı haftada mı?
--------------
Google.com dan Bambu Ağacı Diye aratırsan bi kaç şey daha var Allah sabır versin bence sen onu kes kurut kışın yakarsın .)

LUCKY BAMBU

Lucky Bambu daha çok dracenaya benzer. İç mekanda yetiştirmek için diğer bambu cinslerinden daha uygundur. Uzakdoğu Asya'nın tropikal bir bitkisidir.

Topraksız,sadece vazo içine iri çakıltaşlarıyla sabitlenir ve vazoya içme suyu doldurulur. Bitkinin suyu ara sıra değiştirilir. Bu şekilde yıllarca yaşar ve büyür.

Oda sıcaklığı idealdir. Gölgeyi sever.Yapraklarına sık sık su püskürtülür. Büyümesi yavaştır. Her ay 2- 2,5 cm uzar. Bitkinin suyuna herhangi bir besin ilave edilmesi uygun değildir.

Kesilmiş dalı suya konduğunda kolayca köklenir.

Uzak doğu ülkelerinde şans getirdiğine inanılan Lucky Bambu'nun önemli günlerde hediye edilmesi adet olmuştur.

GOZYASIM
Hacko guzel bır arastırma yapmıssın elıne sağlık
asl_34
çok teşekkürler araştırman için hacko
galiba konu kapandı ama siz yine de bitkiler hakkında bulduğunuz herşeyi ciddiyet içerisinde buraya yazarsanız çok sevinirim
luxhello.gif luxhello.gif
GOZYASIM
Elimizden geldiğince yazarız
Forum'ların Normal Resimli Görüntüsüne geçiş için burayı Tıklayın