Yardım - Arama - Takvim
Forum'ların Tam Görüntüsü: Burnumdan Akan Düşler..
Türkçe Forum > Yardım - Destek (Web Sitenize Forum Kurmak İstiyorsanız) > Invision Power Board, vBulletin, SMF, Php-Nuke, Phpbb, Wbb, Asp > vBulletin
Non_premium_user
Arkadaşlar 1 problemim war.Yeni başlık açmak zorunda kaldım çünkü forumlarda arattırdığımda(kendi mallığımdan mıdır bilinmez) problemimin çözümünü bulamıyorum. belkide buluyorum anlamıyorum. unsure.gif
Ücretsiz host üzerine forum sitesi kurma hewesindeyim fakat acı kader çok yeniyim bu konuda bilgim sınırlı.Takıldığım yerden sonrasını we sorduğum bikaç soruya cwp werirseniz mutlu olurum..

Notice: Açıklamalarınızı yaparken adım adım amele'ye anlatır gibi yazarsanız ii olur.. sirit.gif (bikaç arkadaştan bu konuda yardım aldm ama bazı yerleri hala kawramış değilim.)

Lycos'tan 1hesap açtım, database, php cart curt aktive ettim. vbulletin 3.5.3 indirdim. Ftp server'ıma "forums" die 1klasör oluşturdum we vbulletin "upload" dosyasının içindekileri copy paste'le "forums" klasörünün içine attım.. SORUN BUNDAN SONRASI?? wacko.gif

bi yerde 1arkadaşım şu açıklamayı yazdı;
-----------------------------------------------------------------------------

"Forums/includes/confing.php.new Dizininde Bulanan Confing.php.new silelim..."

Şimdi Bilgisayarımızda Olan Upload/includes/confing.php.new Word padle açalım.

sorum 1:(BU bilgisayarımızda dediği ne yaa?? sirit.gif ) Nerden neyi alcamda wordpad'De açıcam??

ve yazının dewamı:
"Asağıdaki Yerleri Bulalim Ve Düzenleyelim

$servername = 'localhost'; <<<Aynen Kalsin
$dbusername = 'root'; <<<<DATABASE USERNAME Resimlerde Size Not Almanizi Söylediğim Yerlere Bakınız..Kendikinizi root ile degiştirin
$dbpassword = 'parola '; <<<Resimlerde Database Parolasını Not Edin Demiştim..Onu Parola yazan yerle degiştirin
$dbname = 'forum'; <<<<Database Name Ayne sekilde Notlarinizin Arasında war..Onu forumla degiştirin...

Dosyadan Farklı Kaydete Girin..
Dosyayı confing.php olarak Kaydedin.....

Son Olarak Bu Dosyayi Ftp sunucunuzdaki
forums/includes dosyasina atın..."
----------------------------------------------------------------

Sorum 2:Bu forum sitesi kurma aşamalarının birinde FTP PROGramı kullanmam gerektiği söylendi. Ftp programının esprisi nedir? ne işe yarar? Ben hangi aşamada kullanıcam we tawsiye edebilceğiniz bi ftp programı? (çok soru sordum galiba sirit.gif )

Waktini benim gibi umutsuz 1vaka'ya ayıracak yetenekli arkadaşlara şimdiden sonsuz teşekkür...
istboy1
öncelikle şunu söyliyeyim forumda sorduğun sorunun cevabı vardır daha iyi aramanı tavsiye ederim. excl.gif

1. sorunun cevabı: vbulletin 3.5.3 dosyanın içindeki Upload/includes/confing.php.new dosyayı bulucaksın ve word pad ile açıcaksın. bunu başka nasıl anlatabilirim bilmiyorum yani. smile.gif ve gerekli ayarları yapacaksın.

2. sorunu cevabı: FTP programının espirisi şu o olmadan bildiğim kadarıyla dosyalarını alan adına yollayamazsın. ben şu an Cute FTP yi kullanıyorum. sanada tavsiye ederim.

Vaktini ayıracak yetenekli arkadaş demişsin vaktimi tabi ayırırım ama ben yetenekli değilim. sadece biraz fazla forum kurup bozmuş biriyim. yani kurcalaya kurcalaya öğreneceksin bu işleri. inşallah yardımcı olabilmişim. hatalıysam düzeltin bu işi iyi bilen yetenekli arkadaşlar. mf_boobies.gif
Forum'ların Normal Resimli Görüntüsüne geçiş için burayı Tıklayın