Yardım - Arama - Takvim
Forum'ların Tam Görüntüsü: Forum Kurulumu..ama Nasıl..?
Türkçe Forum > Yardım - Destek (Web Sitenize Forum Kurmak İstiyorsanız) > Invision Power Board, vBulletin, SMF, Php-Nuke, Phpbb, Wbb, Asp > Invision Power Board
ostaki
arkadaşlar öncelikle herkeze selamlar..
gelecek yeni yılında hepinize hayırlara vesile olması dileğiyle..

şimdi aslında nasıl anlatacagımı nasıl ifade edecegimide bilmiyorum..
dilim döndüğü kadar sorunumu anlatayım..

şimdi ben forum kurmak için tabi bu bedava ..yani ftp destegide veriyor muş..ama bakın hazır forum değil kendin yukluyorsun..
buradan forum adını falan girdim.. benim maile ftp adresini falan şifresini gönderdiler...

ftp yi açtığımda içinde sadce index. html.adında bi şey vardı
şimdi sanıyorum bu ftp ye kurulacak olan boardın upload dosyasını yulememiz lazım..

bende invasion 2.1.3 boardu buldum bunu bana verilen ftp adresine upload dosyasını upload edttim..ama upload klasorunu değil bu klasorun içindeki her seyi...

şimdi benim anlayamadığım uploaddan sonra ne yapacagım forumu nasıl aktif hale getirebilirim.hangi işlemleri yapmam lazım dosyalarda herhangi bir değişiklik yapmam lazımmı ..yani nasıl install edecegim.nasıl forumu kullanmaya baslayabilirim..hiç bir şey bilmiyorum bana biraz yardımcı olabilirmisiniz beyler..

inanın bu işi basarmayı çok istiyorum.yardımcı olan fikir veren bilgilerini paylaşan herkeze teşekkür ederim...

LrdNimlot
Bunun anlatımını tymsah abi zaten yapmış gayet açık ama ben kısaca şlunbu diyeyim:

1-MySQL db kur ardından bunun şifresini,adını ve kullanıcı adını bir yere not et kurulumda ihtiyaç duyacaksın.

2-install klasöründeki install.php dosyasını çalıştır ve yüklemeyi yaparken gerekli bilgileri gir tabi db bilgilerini de.

Hepsi bu sonra kendi otomatik yünlendirerek kurulumu yapacak sen de kurulumda belirlediğin admin hesabıyla gir oturum aç admin cp den ayarlarını yap hadi hayırlı olsun.
ostaki
teşekkürler..
MySQL db kur demişsin bunu nereye kurucam verilen ftp alanınamı..
ve bu MySQL db nette bulabilirmiyim..
LrdNimlot
Yok hayır MySQL database senin almış olduğun web alanında olması lazım zaten bunu kontrol paneline girerek yapabilirsin.Databases veya "Veritabanları" diye geçer.

Kolay gelsin.
ostaki
yanlız banim aldığım web alanı yani hazır forum halinde değildi ben sadece bana verilen ftp adresine netten bulduğum invision.2.1.3. ü upload dosyasını yukledim şu an için sayfa açılmıyor..ne yapmalıyım..
bluesky
Database olayını hallettin mi veya hangi ücretsiz hostinge kurdun?
ostaki
işte bende bunu anlamadım dedim ya anlamıyorum bu işlerden ama basarabilmek beni mutlu edecek..bu arada ATSPACE.COM dan aldım..
ostaki
yani arkadaşlar bakın ben sadece bana verilen alana forumu kurmak istiyorum hazır halde forum verilmedi sadece verilen ftp alanına netten bulduğum invision 2.1.3 upload dosyasının içeriğini upload ettim bundan sonrası için ne yapmam gerekiyor my sql dan bahsediliyor ama ben kayıt olurken vermiş olduğum yani olmasını istediğim adrese şu an için giremiyorum hata veriyor sanırım yapmam gereken işlemler daha bitmedi ..bundan sonrası için ne yapmalıyım..ben sadece dediğim gibi olmasını istediğim forumun upoadını yaptım..geri işlemleri hiç bilmiyorum..bira zdaha detaylı açıklarsanız sanıyorum bu işi başaracagım..

hepinize tekrar teşekkürler..
bluesky
O site database için de alan vermiyor mu. Eğer veriyorsa hesabına giriş yapman lazım orada kullanıcı bilgilerinde database oluştur olacaktır oradan database'ni oluşturarak ismini ve şifresini alınca kuruluma başlayabilirsin. Yani senin öncelikle birşekilde database oluşturman lazım. Yalnız şimdi baktım da özellikler arasında database'den bahsetmiyor pek.
ostaki
işte bende burada takılıyorum..ftp ye yukledim upload dosyasını ama gel gelelim nasıl faaliyete gecicek forum onu çözemedim..var bi eksik ama...???
bluesky
bu site database için alan vermiyor zannedersem. Lycos'a kurmayı dene bence.
ostaki
teşekkürler..

smile.gif ama nasıl.... işte onu anlatsanız...
Tymsah
Lycosda Phpbb kurmak la invision power kurmak neredeyse aynı..
Sadece kurulum ekranları ve forumlar değişik.
Ama site & database ve forum dosyaları upload aşamaları aynıdır..

http://www.showhaber.net/forum/index.php?showtopic=801
bluesky
Burada Clans Hostinge göre anlatılmış ama Lycos'da da benzer aynı şekilde oluyor.

Ana İşlemleri Yapmaya Başlıyoruz;

* Yükleme paketi (zip dosyası) içinden çıkan upload klasörünün ismini "forums"
şeklinde değiştirerek sitenizin bulunduğu web sunucusuna yüklemelisiniz. (örnek: www.alanadiniz.com/) Yüklediğiniz klasörler aşağıdaki şekilde olmalıdır.

/forums

Bu yapı şeklinde olmalıdır yoksa IPB düzgün bir şekilde çalışmaz :

http://www.alanadiniz.com/forums

* "forums" isimli dosyayı ftp nize attıktan sonra aşağıdaki işlemleri harfiyen uygulayın

Kurulum İşlemleri

* www.alanadı.com/forums/install/index.php yi Tıkladığımızda bazı CHMOD izinleri vermemiz gerektiği söylenir.Biz Bu dosyalara ftp hesabımıza girerek CHMOD izni vereceğiz.

* Cuteftp aceftp vb ftp client programlarıyla bu işi haledeceğiz.Şahsen ben freeware , oldukça hızlı ve kullanımı kolay aceftp yi kullanıyorum.

* CHMOD izni nasıl verilir derseniz şimdi detaylara inelim.Kurmuş olduğunuz aceftp isimli proramı açıp server ınızın ftp sine bağlanın.Buradan istenen dosyalararın CHMOD değerlerini 777 yapmamız gerekli.

www.alanadınız.com/forums/conf_global.php
www.alanadınız.com/forums/skin_cache

Dosyalarını tek tek sağtıklayalım ve "properties" sekmesine basalım.Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi oradaki varolan CHMOD Value(chmod değerleri) lerini silip yerlerine " 777 "(tırnaklar hariç) yazalım.apply butonuna ve sonrada ok butonuna basalım(İşlem 2 dosyayada uygulanacak)

user posted image

user posted image

CHMOD değerlerini verdikten sonra sıra geldi mysql database imizi oluşturmaya;

Database Oluşturumu

Database inizi kendi local hostunuzdan kurmanız gerekmektedir.Ben clanshosting e kurduğum için database oluşturmayı size orda göstereceğim.Tabiki diğer hostlardada kurulum hemen hemen aynıdır.Başlıyoruz;

1-) Öncelikle hostumuzun admin paneline girip ordan createdatabase sekmesini tıklıyoruz.

user posted image

* Database imizi oluşturduktan sonra size resimde görüldüğü gibi bazı bilgiler verilecek.Bu bilgiler ipb mizin kurulumunda işimize yarıyacak bilgiler

user posted image

Database kurulumu ile işimiz bittikten sonra ipb yi install lamaya başlayalım

Invision PowerBoard Install

1-) www.siteismi.com/forums/install/index.php artık buraya gönül rahatlığınca tıklayabiliriz. Tıkladıktan sonra alttaki "proceed" butonuna basın

user posted image

* Açılacak olan sayfada sql hesabınız ve forumdaki adminlik hesabınızla ilgili özellikleri girmelisiniz.Alttaki resmi inceleyerek bunu kolayca yapabilirsiniz

user posted image

* Bundan sonra 2-3 sayfa daha açılacak enson sayfada tüm scriptlerde klasik bi olay olan lütfen instal dosyasını silin der bizde www.siteninadı.com/forums/install/index.php dosyasını sileriz ve login to account düğmesine basarız

Evet artık bir invisionpowerboard umuz var.Oluşturduğunuz nick ve ve şifreyle admin paneline giriş yapabilirsiniz.Hayırlı olsun

Alıntıdır.
ostaki
vallahi sizleri zahmete soktum elleriniz dert görmesin arkadaşlar...

ALLAH razı olsun.Hepinizden..
bluesky
Rica ederim kendi adıma. smile.gif
ostaki
hersey ok ..yanlız upload dosyasındaki confglobal.php dosyası taşınmamış..taşımak istesemde tasınmıyor..
ostaki
bu sorunuda hallettim ben en son işleme kadarda geldim..en son proceed diyorum hiç bi şey olmuyor en son işlemde..
user posted image

işte aynen bu resimdeki gibi en son aşamada proced diyorum aynı sayfada kalıyor..
bluesky
Bu sayfadaki bütün değerleri girdin mi database adı ve şifresi vs. Doğru girdiysen olması lazım. Bir de CHMOD değerlerini 777 yapman lazım conf_global.php ve skin_cache dosyalarının.
ostaki
acaba o resimde gosterilen ..SQL hosta ..kendi url mizimi yazıyoruz..http://www.alanadiniz.com/forums..yoksa orası localhost olarak kalacakmıdır..
ostaki
user posted image

işte bende çıkan en son sayfa bu butun bilgileri giriyorum ama .en altta proceed tuşuna bastığımda sayfa oylecene kalıyor sebebi ne olabilir butun bilgileri dogru girdim..yanlız en altta forumdaki admin accounta usename ve password u farklı girdim olmasını istediğim şekli ile..bu arada ben 2.1.3 u upload ettim..
LrdNimlot
Evet 2.1.3 doğru herşey yalnız ben bişey gördün MYISAM değil INNODB olarak seç o ayarı biraz bak astığın resme nereyi kasdettiğimi anlayacaksın.Bir de öyle dene bakalım dostum...

Haber bekliyorum.
ostaki
sevgili dostum..dediğini yapacagım.ama maalesef biraz acele davrandım ve ftp den sildim dosyaları :)maalesef..şimdi tekrar yukleyip dediğini yapacagım
LrdNimlot
mühim değil bekliyorum bu uploadı gene yap yapmış olduğun hamleleri hatırlıyorsun tekrar et bu aşamaya gelip INNODB'yi seç.Bakalım ne olacak smile.gif
ostaki
ya maalesef yine aynı şey oluyor...
dediğin gibi INNODB sectim ama proceed dediğimde yine ekran oylecene kalıyor..
ostaki
QUOTE(ostaki @ 01.01.2006, 20:11:16)
ya maalesef yine aynı şey oluyor...
dediğin gibi INNODB sectim ama proceed dediğimde yine ekran oylecene kalıyor..
*

ustelik db bu şekilde oldu yani sanıyorum buraları doğru..

user posted image
ostaki
arkadaşlar neden olmuyor en son aşamada proceed diyorum ama..ekran ilerlemiyor yani konuda anlatıldığı gibi 2 3 ekran daha gelecek ve sonra install.php silinmesi gerektiği yazılmış..ama olmuyor ..

bu arada ftp ilk açtığımda 3 4 dosya vardı ben bunları sildim..birde upload klasorunun ismini forums olarak değiştirip upload ediyorum.sorun bundanmıdır acaba..
bluesky
Lycos'a mı kuruyorsun database adını ve şifresini doğru girdin mi acaba ben de kurmuştum olmuştu Lycos'da ama ben 2.0.4 versiyonunu kurmuştum.
ostaki
yardımcı olan arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler.. abbra.gif

ama gel gelelim lycostanda denedim..herseyi eksiksiz yapmama ragmen ips kernel dosyasınla ilgili bir hata verdi ne yaptıysam ne ettiysem olmuyor anlaşılan bu işide basaramadık.. trau05.gif

çok istedik ya ondan olmadı herhalde.. smile.gif smile.gif smile.gif

artık denemiyorum şansımı zorlamayada grek kalmadı.2 gunden beridir ugrasıyorum aMSN.gif maalesef olmadı ..canımız sağolsun beee. smile.gif

ama sizler mukemmelsiniz.. xyxthumbs.gif
bluesky
Dostum bence bu kadar çabuk pes etme site işleri böyledir sabır ister. Açıkçası ben buradan anlayamadım sorunu. Sana özel mesajla msn adresimi gönderdim ekle konuşalım ben eskiden kurmuştum lycos'a belki hallederiz.
hasankes
abiler selam.ben ücretsiz forum aldım sonra lycosdan aldığım websitesinde db kurdum(timsah üstadımızın ayan beyan yazdığı şekilde) ..sonra http://members.lycos.co.uk/siteminadı/phpBB2 adresine de girdim ama orada test forumu olduğu yazıyor ben buradan nasıl ayarları değiştricem .admin penceresine nasıl giricem
bir de ben bedava forum alınca bana bi şifre geldi ve kullanıcı adı ben bunu nerede kullanıcam..
kafam karıştı bi aydınlatabilir misiniz.
Forum'ların Normal Resimli Görüntüsüne geçiş için burayı Tıklayın