Yardım - Arama - Takvim
Forum'ların Tam Görüntüsü: Rapid Share Ve Fotodak Eklentisi
Türkçe Forum > Yardım - Destek (Web Sitenize Forum Kurmak İstiyorsanız) > Invision Power Board, vBulletin, SMF, Php-Nuke, Phpbb, Wbb, Asp > Invision Power Board > Dil Dosyaları ve Eklentiler
Sayfa : 1, 2
pavlow
Biraz Kafa patlatmıştım nasıl yaparım diye ama gayet hoş oldu bitince

Paylaşayım sizinle önce rapid.php dosyasını download ediyoruz ve hostumuzda forumun bulunduğu klasöre atıyoruz.

daha sonra
cache\skin_cache\cacheid_XX\skin_post.php dosyasında

CODE
<!--SMILIE TABLE-->
  </td>
  <td align='left' valign="top">
{$editor_html}
  </td>

kodunu buluyoruz ve hemen altına
CODE

<td  align='left' valign="top">
<iframe src="rapid.php" target="_blank" scrolling="no" allowtransparency="true" frameborder="0" width="400" height="350"></iframe>
   </td>

bu kodu ekliyoruz.
Kaydedip kapatın wink.gif hepsi bukadar Güle Güle Kullanın smile.gif

Örnek Resim:
user posted image

Kullanılan Foruma Gitmek İçin Tıklayın

iXPLod
Güzel bir kod.

Teşekkürler. wink.gif
Takke
Rapid.php'yi nerden indiriyoruz bulamadım.?
pavlow
pardon dosyayı eklemeyi unutmuşum şimdi ekledim üstteki mesajdan indirebilirsiniz
Takke
Uzantı htm?
auzum
guzel paylaşım.. smile.gif
Takke
uzantıyı php yaptım muthiş bir şey oldu ama test etmedim. Teşekkürler..
pavlow
uzantı zaten phpydi halada php görünüyo orda sanırım sag tıklayıp farklı kaydet demediğiniz için html olarak görmüş olabilirsiniz.
Tymsah
düzelttim ben smile.gif
baba1111
sitende altta powered by invision yazisi goremedim? 450 dolar cezasi var ihbar edildiginde.bign bi rakibin ihbar eder kalirsin ortada.tavsiyem olsun.eklentiye bakicam
baba1111
+ skin dosyalarinda edit yapilmaz invsionda ilk rebuild de ucar.postbox_wrap i editleyin acp den.Bu arada basit ama cok yararli bişi olmus.eline saglık
pavlow
QUOTE(baba1111 @ 13.11.2005, 04:42:53)
sitende altta powered by invision yazisi goremedim? 450 dolar cezasi var ihbar edildiginde.bign bi rakibin ihbar eder kalirsin ortada.tavsiyem olsun.eklentiye bakicam
*

COPYRIGHT remove lisansımız var wink.gif
Takke
Şu rep işi olsa idi seni replere boğsaydım felan..smile.gif Çok teşekkürler.
cracker
eklenti icin sonsuz tesekkurler...
saygilarimla... 103745.gif
kalo4783
önce rapid.php dosyasini forum sayfama attim sonrada cache\skin_cache\cacheid_XX\skin_post.php duzeltim ama ne hikmetse olmadi neden acaba ben 2.1.2 kulaniyorum acaba ondan mi diyecem .....
cracker
[attachmentid=802]
rapid ile fotodakı ayrı kullanmak isteyenlerde olabilir diyerek dosyalari ayirdim...

user posted image

rapidshare dosya eklemesi icin
rapid.php dosyasını forumun bulundugu klasordeki sources dizinine atiyoruz...
daha sonra asagidaki islemleri uygulayin...

skin_cache/cacheid_XXX/skin_post.php düzenle...

bul
CODE
  <!--SMILIE TABLE-->
  <br /><div class="desc"><b><a href="javascript:CheckLength()">{$ibforums->lang['check_length']}</a> &middot; <a href="javascript:bbc_pop()">{$ibforums->lang['bbc_help']}</a></b></div>
 </td>
 <td class="pformright" valign="top"><textarea cols="80" rows="20" name="Post" tabindex="5" class="textarea">$data</textarea></td>
</tr>

altina ekle

CODE
<tr>
 <td class='pformleft'><b>Rapid Share Dosya Yükleme</b></td>
 <td class='pformright'>
   <iframe src="sources/rapid.php" scrolling="no" allowtransparency="true" frameborder="0" width="400" height="80"></iframe>
    </td>
</tr>

fotodak resim yüklemesi icin
fotodak.php dosyasını forumun bulundugu klasordeki sources dizinine atiyoruz...
daha sonra asagidaki islemleri uygulayin...

skin_cache/cacheid_XXX/skin_post.php düzenle...

bul

CODE
  <!--SMILIE TABLE-->
  <br /><div class="desc"><b><a href="javascript:CheckLength()">{$ibforums->lang['check_length']}</a> &middot; <a href="javascript:bbc_pop()">{$ibforums->lang['bbc_help']}</a></b></div>
 </td>
 <td class="pformright" valign="top"><textarea cols="80" rows="20" name="Post" tabindex="5" class="textarea">$data</textarea></td>
</tr>

altina ekle

CODE
 <tr>
 <td class='pformleft'><b>Fotodak Resim Yükleme</b></td>
 <td class='pformright'>
   <iframe src="sources/fotodak.php" scrolling="no" allowtransparency="true" frameborder="0" width="400" height="250"></iframe>
    </td>
 </tr>

v.2.0.4 sorunsuz...
saygilarimla....
baba1111
hre versiyon invisionda calısır 1.x dahil.cunku bu sirf html kodu o kadar php dahil
baba1111
+ orda allowtransparency demene gerek yok zaten kaynakta
CODE

<body style="background-color:transparent">

diyor wink.gif
auzum
smile.gif
nihayet vakit buldum foruma girmek için... biggrin.gif
cracker
CODE
önce rapid.php dosyasini forum sayfama attim sonrada cache\skin_cache\cacheid_XX\skin_post.php duzeltim ama ne hikmetse olmadi neden acaba ben 2.1.2 kulaniyorum acaba ondan mi diyecem .....

hre versiyon invisionda calısır 1.x dahil.cunku bu sirf html kodu o kadar php dahil

arkadasa cevap olarak yazmistim...
onu herkez bilir...

+ orda allowtransparency demene gerek yok zaten kaynakta
CODE
<body style="background-color:transparent">

diyor  wink.gif

yazarim yazarim sanane hem...
onu yazinca bisey mi oldu...
herhangi bir aksaklik falan mi var...
varsada kendin duzelt...
o senin bilecegin sey...
surada bir seyi yaptik paylasalim diyoruz...
adamin sinirini bozmaktan baska bisey yapmiyorsun sen forumda...
forumda bu gibi kisiler oldukca bir seyi paylasmanin zevki kalmiyo malesef...
benim yazdigim konularada cevap vermek zorunda degilsin...
saygilarimla...
auzum
arkadaslar lutfen sakin olun... veryangry.gif
cracker
QUOTE(auzum @ 17.11.2005, 21:21:03)
arkadaslar lutfen sakin olun...  veryangry.gif
*

sende haklisin dostum ama nereye kadar bu kacinci ya...
ignelemekten baska ise yaramiyor ki bunun gibiler...
ama bunun gibilerde olmali ki forumun bi anlami olmali...
saygilarimla...
pavlow
arkadaşlar ben bi kaç gün girememiş ve bakamamıştım ben versiyonu sadece 2.1.x te skin_post.php yolu farklı olduğu için belirtmiştim neyse artık bi anlamıda kalmadı zaten bu günden sonra bunları gördükten sonra yaptığım veya yapmaya çalıştırığım bişeyler için yerli bir forumda ne yardım isteyeceğim nede yaptığım şeyleri paylaşacağım daha önce ruslarla paylaşıyordum yardımlarımı onlardan alıyordum aynı şekilde devam edeceğim... herhangi bi konuda sormak istediğiniz olursa mevcut forumdan pm atabilirsiniz, elimden geleni yapmaya çalışırım tıkandığım yerdede en iyi kaynağa veya güvendiğim destek aldığım kişilere yönlendirmeye çalışırım...

başta sayın Tymsah olmak üzere hepinize saygılar sevgiler...
baba1111
ya ben bişi demiyorum biggrin.gif html bilmeyenle ben ne tartışayım yaw
Tymsah
Bakıyorumda bazı arkadaşlar diğerlerine saygısızlık yapıyorlar.
Saygısızlık yapanlar cezasını bulurlar her zaman bu sitede. Her zaman yazarım buraya Kimsenin kimseye hakaret etme
hakkı yoktur olamaz zaten..

ve pavlow sende suç yokki sen yaptıgın bir şeyleri paylaşmışsın bunda kötü bir şey göremedim ben zaten.
Bu konuda bir kişi bir süreliğine ceza aldı isim vermeye gerek yok..

hepinize kolay gelsin..
zbahadir
Karışmayayım dedim ama baktım bir şeyler yanlış bizimde çorba da tuzumuz olsun dedim.

pavlow kardeş yaptıkların gerçekten güzel şeyler ama bir kaç arkadaş dile getirmek istemiş ama sanırım gözden kaçmış.

Forumlarda cache dizinleri forum tarafından oluşturulur ve bazı eklentiler kurduğunda bu dizinler tekrar yeniden oluşturulur ve senin yaptığın bu değişiklikler uçar.

Onun için yaptığın değişiklikleri Edit Template HTML->Post Screen bölümünden yaparsan bu datalar MySQL'e yazılır ve forumu baştan kurar eski db'ni kullanırsan bu bilgiler kaybolmaz ve yeniden yapmana gerek kalmaz.

Dersen ki bu şekilde yapıyorum ben onları PostScren'e girilecek şekile yerlerini ayarlayabilirim.

Kolay Gelsin.
FReeRapper
pawlow klasiği hocam beni tanırsın wink.gif
pavlow
tanıyamadım karıştırdınız sanırım yada çıkaramadım nickinizi ilk defa görüyorum çünkü...

zbahadır dediğinde haklısın zaten ona lafım yok benim hatta düzeltmen için saol wink.gif
Takke
Affınıza sığınarak hani polemikten kurtulup bu işleri bir sonlandırsak ne dersiniz?

Bir sorum daha olacak mesela benim 2 tane hostum var 1-nci 100 Mb 2nci 4-Gb rapid'e yönlendirdiğimiz gibi diğer host'a upload sistemini yönlendirebilirmiyiz.?
Saygılar
pcolic.com
arkadaşım çok güzel bir eklenti olmuş eline sağlık
birşey soracaktım bunun resim yükleme yerini http://www.imageshack.us/ olarak nasıl ayarlayabiliriz
tabi izin verirsen malum telif hakkı smile.gif
zbahadir
QUOTE(Takke @ 20.11.2005, 10:35:29)
Affınıza sığınarak hani polemikten kurtulup bu işleri bir sonlandırsak ne dersiniz?

Bir sorum daha olacak mesela benim 2 tane hostum var 1-nci 100 Mb 2nci 4-Gb rapid'e yönlendirdiğimiz gibi diğer host'a upload sistemini yönlendirebilirmiyiz.?
Saygılar
*

Buradan upload yerlerini ayarlayabilirsin.

ACP Home > View General Settings -> Other URLs and Paths wink.gif
Tayyar
Çok teşekkür modu yazanlara sorunsuz v2.1.3 çalışıyor..
Takke
QUOTE(zbahadir @ 26.11.2005, 07:39:28)

ACP Home > View General Settings -> Other URLs and Paths  wink.gif
*

Türkiyedeki hostum haliyle hızlı 100 mb
Amerikadaki ona göre yavaş 4 gb

Amerikadaki alan adım karatakke.com ve domain buraya yönlendirilmiş

Türkiyede de ki sitemin alan adını karatakke.com yapsam ve domaini de buraya yönlendirsem uploadları da amerikaya yapsam her hangi bir çakışma olur mu? yada ne gibi bir yol izlemeliyim.?
auzum
denemek lazım Takke.
Takke
ACP Home > View General Settings -> Other URLs and Paths
Admin panelinde böyle bir yol yok zannedersem yada ben bulamadım.
SWORDFISH
ya hazır kontrol panelinden konu açılmışkn bende bu eklentide aşağıdaki yolu izliyorum ama tam olrak yazılamdığı için nereye yazacağımı bulmadım

Şu işleri öğreneyim soru sormayı bıarkıp sorulara cevap wericem ama çok çalışmam lazım çooookkkk biggrin.gif:D

QUOTE(zbahadir @ 19.11.2005, 14:37:06)
Karışmayayım dedim ama baktım bir şeyler yanlış bizimde çorba da tuzumuz olsun dedim.

pavlow kardeş yaptıkların gerçekten güzel şeyler ama bir kaç arkadaş dile getirmek istemiş ama sanırım gözden kaçmış.

Forumlarda cache dizinleri forum tarafından oluşturulur ve bazı eklentiler kurduğunda bu dizinler tekrar yeniden oluşturulur ve senin yaptığın bu değişiklikler uçar.

Onun için yaptığın değişiklikleri Edit Template HTML->Post Screen bölümünden yaparsan bu datalar MySQL'e yazılır ve forumu baştan kurar eski db'ni kullanırsan bu bilgiler kaybolmaz ve yeniden yapmana gerek kalmaz.

Dersen ki bu şekilde yapıyorum ben onları PostScren'e girilecek şekile yerlerini ayarlayabilirim.

Kolay Gelsin.
*

zbahadir
QUOTE(Takke @ 30.11.2005, 17:34:13)
ACP Home > View General Settings -> Other URLs and Paths 
Admin panelinde böyle bir yol yok zannedersem yada ben bulamadım.
*

Yalancı çıkmak istemem. cool.gif

user posted image

Takke
Pardon ben karıştırmışım

upload etmek istediğim sitenin bir domain adı yok sadece ftp numarası var keza forumda kurulu nasıl bir yol izlemeliyim ki buraya upload ve downlaod yapabileyim?
pcolic.com
QUOTE(zbahadir @ 26.11.2005, 06:39:28)

ACP Home > View General Settings -> Other URLs and Paths  wink.gif
*

şimdi bir deniyim kardeş sağolasın
pcolic.com
flood için özür ama edit yok smile.gif
QUOTE(pcolic.com @ 26.11.2005, 06:28:44)
arkadaşım çok güzel bir eklenti olmuş eline sağlık
birşey soracaktım bunun resim yükleme yerini http://www.imageshack.us/ olarak nasıl ayarlayabiliriz
tabi izin verirsen malum telif hakkı smile.gif
*

bunu nasıl yapabilirim ?
SWORDFISH
QUOTE(pcolic.com @ 06.12.2005, 20:28:08)
flood için özür ama edit yok smile.gif
bunu nasıl yapabilirim ?
*

Hocam bunu bende çok sordum ama cevap gelmedi yanlız imageshack ta ben bir kod buldum onu yerleştirince oraya uplad ediyor ama buton ingilizce + tek resim olrak upload etme imkanın war buyur hocam ben linki aşağıda weriyorum dilersen kullan

İmage

Arkdaşalr birde pawlowda olduğu gibi onu o şeilde nasıl yerleştiriz ben eklentiyi koyduğum zaman yazı tipi ve büyüklüğü seçtiğimiz bar eklentini üzerine geliyor alttaki bar ise kısalıyro bunu pawlow gibi nasıl bir hizada tutarız bu konular hakkında yardımalrınzı bekliyorum

Saygılar
zbahadir
Ben upload file bölümünün üstüne yerleştirdim. İşinize yararsa aynen kullanabilirsiniz.
Hatta üstüste bir kaç tane koyarsanız aynı anda hepsini gönderebilirsiniz.

Edit:
ACP->Skin Manager->Skin Set->Post Screen->Upload_field

Şekil:
user posted image

Kod:

CODE
<td colspan='2' align='center' class='bg1'>
<div style='width:100%;' align='center' class='borderwrap'>
<table cellpadding='0' cellspacing='0' width='100%' class='darkrow3'>
<td align="right"  width='20%'>
Resim Yükle
</td>
<td class='pformright'><iframe src="http://imageshack.us/iframe.php?txtcolor=111111" scrolling="no" frameborder="0" width="280" height="70">You must have an iframe-compatable browser to view the ImageShack.us upload form.</iframe>
   </td>
  </tr>
</table>
</div>
</td>

abaca
benim forumumda (211) cache\skin_cache\cacheid_XX\skin_post.php diye dosya yok.
skin_cache içerisinde index.php hariç hiç bişi yok. orjinalinde de.
pcolic.com
QUOTE(zbahadir @ 07.12.2005, 09:24:55)
Ben upload file bölümünün üstüne yerleştirdim. İşinize yararsa aynen kullanabilirsiniz.
Hatta üstüste bir kaç tane koyarsanız aynı anda hepsini gönderebilirsiniz.

Edit:

Şekil:
user posted image

Kod:

CODE
<td colspan='2' align='center' class='bg1'>
<div style='width:100%;' align='center' class='borderwrap'>
<table cellpadding='0' cellspacing='0' width='100%' class='darkrow3'>
<td align="right"  width='20%'>
Resim Yükle
</td>
<td class='pformright'><iframe src="http://imageshack.us/iframe.php?txtcolor=111111" scrolling="no" frameborder="0" width="280" height="70">You must have an iframe-compatable browser to view the ImageShack.us upload form.</iframe>
   </td>
  </tr>
</table>
</div>
</td>

*

aynen yaptım gözükmedi smile.gif

altına yapıştırdım olmadı, üstüne yapıştırdım olmadı, tongue.gif eski kodla değiştirdim yine olmadı
zbahadir
Hangi skin için yapmışsanız onda görünür. Doğru yaptığınıza eminseniz shin cache dizinlerinin içindeki dosyaları silin ve Skin Tools bölümünden bütün skinler için Rebuild All yapın bakalım olacak mı?
pcolic.com
ben sadece imageshack istiyorum ama olmuyor:(
zbahadir
QUOTE(pcolic.com @ 12.12.2005, 10:11:31)
ben sadece imageshack istiyorum ama olmuyor:(
*

Bu benim verdiğim sadece Imageshack, herkes yapabiliyor sende nasıl olmuyor merak ettim. Bilgilerini ver ben ayarlamaya çalışayım, oradan nasıl yapıldığını'da görmüş olursun.
abaca
cache/skin_cache içerisinde ne varsa bana gönderin lütfen de ben de yapıyım.
skin_ cache içerisi boş bende. 2.1.1
zbahadir
QUOTE(abaca @ 12.12.2005, 18:56:39)
cache/skin_cache içerisinde ne varsa bana gönderin lütfen de ben de yapıyım.
skin_ cache içerisi boş bende. 2.1.1
*

Yukarıda nasıl yapıldığını anlattık. Bi zahmet okuyun bakın cache ile falan ilgisi yok. Skin Template bölümünden kolayca yapılabiliyor. smile.gif
pcolic.com
QUOTE(zbahadir @ 12.12.2005, 13:27:41)
Bu benim verdiğim sadece Imageshack, herkes yapabiliyor sende nasıl olmuyor merak ettim. Bilgilerini ver ben ayarlamaya çalışayım, oradan nasıl yapıldığını'da görmüş olursun.
*

tamam kardeş buna gerek kalmadı. Şöyle birşey buldum ama kodları sayfaya koyduğımda olmuyor
kodlarda eksiklikde olabilir

1.html yi koymak isytiyorum ama sad.gif
Forum'ların Normal Resimli Görüntüsüne geçiş için burayı Tıklayın